Harmonie de Drie Horens

Concertreis Gent 2012

Zaterdag 22 en zondag 23 september 2012
 

"Nogmaals hartelijk dank voor uw gesmaakt muzikaal bezoek aan Gent. Ik ben er van overtuigd dat onze muzikale wegen elkaar nog zullen kruisen. We kijken er alvast naar uit."
Robby Verbeeck, 
Bestuurder KMVB-Oost Vlaanderen.

"Nogmaals bedankt voor een zeer geslaagd weekend. We hebben ons geweldig geamuseerd"
Dirk en Famke.

"Ik was deze namiddag getuige van jullie optreden in Gent. Het was prachtig en ik heb er echt van genoten. Grote klasse en stijlvol !"
Piet Vanbiervliet uit Waregem.

"Proficiat met deze geweldig mooie uitvoering. Wij hopen U in de toekomst nog eens te mogen ontvangen"
Anne Mortier, kerkbestuur Sint Jacob Gent.

"Kippenvel ... zo mooi"
aldus een anonieme kerkbezoeker.

 

Een bus vol enthousiaste leden en partners vertrok zaterdagmorgen 22 september in alle vroegte vanaf het Van Horneplein naar Gent. Eenmaal aangekomen scheen de zon uitbundig en ging het te voet naar de Korenlei voor een rondvaart door de stad. Ondanks (of juist dankzij) de korte zegening van boven een magnifieke ervaring.

Op een zonovergoten Sint Baafsplein kon het talrijk toegestroomde publiek ´s middags genieten van een prachtig concert. Vanaf het podium aan de voet van het Belfort was het voor dirigent en muzikanten evenzeer genieten van zoveel enthousiasme en waardering. Na de lovende woorden van dank door Robby Verbeeck van het Koninklijk Muziekverbond van België gingen de hand op elkaar voor een stevige dosis Hollandse Hits.

Na een warme maaltijd met pompoen (of was het toch wortel?) soep en frietjes met ´zoervleis´ leidden de plaatselijke gidsen het gezelschap door de prachtig verlichte stad. Aan de hand van smakelijke verhalen en anekdotes vertelden zij over het Gentse leven in de middeleeuwen. De wandeling eindigde in een café met de toepasselijke naam ’t Geduld (op tijd bestellen was het advies).    

Na de (voor sommige wel erg korte) nachtrust en een stevig ontbijt werd de Heilige Mis in de Sint Jacobskerk op zeer sfeervolle wijze muzikaal opgeluisterd door de Harmonie. Voordat de bus vertrok was er nog even tijd om te shoppen (vooral chocolade!) en te lunchen. Op de terugreis genoot iedereen zichtbaar na van een heerlijk weekend.