Harmonie de Drie Horens

Sylvesterconcert 2011

Vrijdag 30 december 2011
 

Het is vrijdagavond 30 december wanneer rond zeven uur de eerste gasten de rode loper van Theater De Postkoets betreden. Binnen wacht een warm welkom en krijgen de bezoekers het programma overhandigd dat opgebouwd is uit opera, operette en musicalmuziek. De theaterzaal is op passende wijze aangekleed en prachtig verlicht, geheel in de sfeer van de feestdagen. Even voor acht uur nemen de muzikanten van Harmonie De Drie Horens plaats op het podium, terwijl de laatste bezoekers tevergeefs zoeken naar een lege stoel. Wanneer presentator Arno Walraven om acht uur dirigent Frans Hendrikx aankondigt is de zaal tot de nok toe gevuld met bijna 300 enthousiaste toeschouwers.    

Het harmonieorkest opent op magistrale wijze met de frivole Slavischer Tanz van Dvorak, gevolgd door het statige Intermezzo Sinfonica. Ademloos luistert het publiek naar het eerste optreden van operazangeres Fenna Ograjensek. Met veel overgave bezingt zij het verdriet en de passie in twee aria´s van Puccini. Wellicht het meest bekende werk van deze componist is Nessun Dorma, dat vervolgens op voortreffelijke wijze in duet wordt gezongen door de broers Ben en Leo Benders. De luisteraars kunnen even achterover leunen tijdens een operetteselectie en mee neuriën op het Vilja lied, waarna de handen weer op elkaar gaan voor Funiculi Funicula gevolgd door het charmante Ich Bin Die Christel von der Post. Het aanwezige publiek geniet ook zichtbaar van de vakkundige en humoristische wijze waarop presentator Arno Walraven de muziekwerken aankondigt en toelicht.          

Wanneer iedereen na de pauze zijn plek weer heeft gevonden wordt het programma voortgezet met moderner werk. Het harmonieorkest opent met een compilatie uit de musical The West Side Story. Het geluid van een overvliegende helikopter en bewegende zoeklichten kondigen het begin aan van de musical Miss Saigon. Het liefdesverhaal wordt op indrukwekkende wijze door de drie vocale solisten gezongen onder begeleiding van het orkest. Aan het feest lijkt geen einde te komen wanneer Andrea Bocelli´s Because We Believe wordt ingezet, gevolgd door Con Te Partiro. Het publiek geniet met volle teugen en zwaait mee op de maat van de muziek met de lichtgevende gekleurde staafjes die in de pauze zijn uitgedeeld. Voor de allerlaatste keer staan de solisten dan op het podium om samen met het harmonieorkest Amigos Para Siempre te zingen. Een absoluut hoogtepunt dat door het publiek met een staande ovatie wordt beloond.          

Geen oudejaarsconcert is compleet zonder de muziek van Johan Strauss. Harmonie De Drie Horens sluit deze geweldige voorstelling dan ook af met de compilatie André Rieu in Concert. Het orkest wenst het publiek een gelukkig Nieuwjaar en als knallende toegift klinkt traditiegetrouw nog één keer de Radetsky Marsch.