Organisatie

De Drie Horens bestaat uit een bestuur, dirigent en verschillende commissies

Bestuur

Het bestuur van Harmonie De Drie Horens is samengesteld uit onderstaande verkozen leden.

Voorzitter: Theo Linssen
Secretaris: –
Penningmeester: Thijs Nijskens
Bestuursleden
Monique Rutten
Joris Peeters
Sjaak Haves
Maikel Lemmen

Harmonie De Drie Horens is onlosmakelijk verbonden met kasteel Horn en zijn bewoners. Op deze historische plek ontving Harmonie De Drie Horens kort na de oprichting een vaandel uit handen van Z.K.H. Prins Hendrik Der Nederlanden en stond voormalig wethouder Robert Magnee aan de wieg van onze vereniging als mede-oprichter en beschermheer. Harmonie De Drie Horens is dan ook bijzonder trots en vereerd met haar beschermvrouwe Mevr. Magnee – de Kuyper, de huidige bewoner van kasteel Horn.

Beschermvrouwe: Mevr. Magnee – de Kuyper

CTA
Organisatie
Christiaan Janssen

Dirigent

Christiaan is geboren op 19 februari 1974 en al vanaf zijn 5e levensjaar van huis uit betrokken bij de muziek. Op 7-jarige leeftijd begon hij met een opleiding aan de Muziekacademie van ‘s Gravenvoeren (B). Daar leerde hij noten- en harmonieleer, alsmede trompet en orgel spelen. Vervolgens studeerde hij achtereenvolgens HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers, Orgel bij Dorthy de Rooij en Orkestdirectie bij Jan Stulen aan het conservatorium van Maastricht. Verder volgde hij een aantal aanvullende cursussen bij diverse bekende dirigenten. Sinds 1994 is hij actief als dirigent en als zodanig verbonden aan een symfonieorkest en een tweetal harmonieorkesten. CHRISTIAAN JANSSEN Sinds 1985 knutselt hij creatief met klanken en zo ontwikkelde Christiaan zich als een autodidactisch componist. Hij heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, waaronder meer dan 100 composities voor Harmonie- en Fanfareorkesten.

Orkestcommissie

De orkestcommissie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het muzikaal beleid van Harmonie De Drie Horens waaronder de keuze van het repertoire, het plannen van concerten en het adviseren over bezetting en aanschaf van instrumenten. De orkestcommissie bestaat uit de volgende leden:

Dirigent Christiaan Janssen
Afgevaardigd bestuurslid Monique Rutten
Commissieleden
Robert Joosten
Rob Geurts
Marieke Bex

Organisatie
Organisatie

Groepshoofden

De groepshoofden vormen een belangrijke schakel als eerste aanspreekpunt binnen elk register. Tot het takenpakket behoren o.a. registratie van afmeldingen, verdelen van partituren en het begeleiden van nieuwe (jeugd)leden.

Fluiten
1e klarinetten/Hobo’s/Fagot + bestuurslid Monique Rutten
2e+ 3e klarinetten Anita van Vlodrop
Saxofoons Anouk Joosten
Baritons/bassen Ton van Heur
Hoorns Niels Peeters (Voorzitter)
Trompet/Cornet/Bugel Janneke Schreurs-Corpeleijn
Trombones + bestuurslid Joris Peeters
Slagwerk Robert Joosten

Werving en opleiding

De wervings- en opleidingscommissie organiseert o.a. voorspeeldagen, onderhoudt contacten met ouders en docenten, verzorgt projecten in het basisonderwijs, organiseert wervingscampagnes en houdt toezicht op de kwaliteit van de muziekopleidingen. 

Afgevaardigd bestuurslid Joris Peeters
Commissieleden
Jozé Hendrikx
Janneke Schreurs
Kim van Koolwijk
Sander Vriese
Vera Crijnen

Organisatie
Historie harmonie

Jeugd &ontspanning

De jeugd- en ontspanningscommissie organiseert activiteiten voor jeugdleden tot 16 jaar met als doel de verbondenheid met de vereniging en de onderlinge saamhorigheid te versterken.

Activiteiten die georganiseerd worden voor jeugdleden zijn onder andere een jaarlijkse najaarsactiviteit en om het jaar een jeugdkamp en een een dagtrip.

Voor de overige leden en familie wordt er met regelmaat een activiteit gepland zoals een nieuwjaarswandeling, een BBQ, de Ceacilea feestavond en een activiteit bij de afsluiting van het seizoen.

Voorzitter Vera Graat-Heuyerjans
Afgevaardigd bestuurslid
Sjaak Haves
Maikel Lemmen
Commissieleden
Sven Verhofstadt
Evy Vermeulen

Lid worden van Harmonie De Drie Horens?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!