Jeugdharmonie Horn

Sinds 1998

Geschiedenis

Jeugdharmonie Horn is in 1998 opgericht door Noortje Koolen, Martijn Lemmen, Sanne-Mali Maessen, Roel van Melick en Rob Nijskens in samenwerking met de besturen van Harmonie de Drie Horens en Harmonie Beatrix.

Ruim 17 jaar fungeerde dit orkest als gezamenlijk project van beide harmonieën in de opleiding van jonge muzikanten. Thans bestaat het orkest uit ca. 14 jeugdleden van Harmonie De Drie Horens, die ondersteund worden door ca. 12 volwassen muzikanten. Sinds juni 2023 staat de Jeugdharmonie onder leiding van dirigent Jan van Hamond.

Jeugdharmonie
Jeugdharmonie

Doelstelling

Het belangrijkste doel dat de Jeugdharmonie blijft nastreven is het plezier hebben in samen muziek maken. Na ongeveer 1,5 jaar les op een instrument mogen de jeugdleden in overleg met de ouders en docent bij de jeugdharmonie komen spelen. Bij de Jeugdharmonie leren ze samen te spelen en te luisteren. Als lid van de jeugdharmonie ontwikkelen ze ook belangrijke muzikale en sociale vaardigheden.

De muziek die gespeeld wordt moet vooral leuk en haalbaar zijn voor iedereen, maar bevat ook uitdagingen. Elk jaar worden er een aantal optredens gepland, al dan niet samen met andere jeugdorkesten. Naast muziek worden ook gezellige activiteiten georganiseerd.

Organisatie

De Begeleidingscommissie Jeugdharmonie heeft de taak het bestuur te adviseren in het beleid van de Jeugdharmonie, en daarnaast worden vanuit deze commissie de optredens, repetities en (zowel muzikale als niet muzikale) activiteiten georganiseerd. De commissie bestaat uit: Jan van Hamond, Vera Crijnen en Joris Peeters.

De Jeugdharmonie repeteert elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 u in De Postkoets. Kom gerust eens kijken en luisteren!

Heb je vragen over de Jeugdharmonie of wil je er wat meer over weten, stuur dan een berichtje naar jeugdharmoniehorn@gmail.com.

Jeugdharmonie

Lid worden van Harmonie De Drie Horens?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!